loading

PRAVILNIK O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I KOLAČIĆIMA

Sadržaj

 1. Vrste podataka koji se obrađuju / veze na druga web-mjesta
 2. Informacije o obradi ličnih podataka
 3. Korištenje kolačića
 4. Web-pratilice (beacons) i pikseli
 5. Praćenje i analiza
 6. Ponovno targetiranje
 7. Kolačići koje koristimo
 8. Omogućivanje i onemogućivanje kolačića i sličnih tehnologija
 9. Interakcija s društvenim mrežama
 10. Vaša prava
 11. Promjene Pravilnika o zaštiti privatnosti
 12. Kako nas kontaktirati

Ovim web-mjestom upravljamo mi, vaš odabrani Opel partner, a hostira ga naš davatelj IT usluga, tvrtka CDM Estrategiai Tanacsado Kft (Carussel), Ulica Lajos 28-32, 1023 Budapest, Mađarska. Pažljivo pročitajte ovaj pravilnik prije korištenja web-mjesta jer on objašnjava naš način obrade ličnih podataka i korištenja kolačića. Korištenje ovog web-mjesta podrazumijeva da prihvaćate Pravilnik.

1.       Vrste podataka koji se obrađuju  / veze na druga web-mjesta

Važna nam je zaštita vaše privatnosti. Putem ovog web-mjesta prikupljamo i obrađujemo različite vrste ličnih podataka. Oni obuhvaćaju sljedeće:

 • podatke koje nam dajete prilikom registracije i zahtjeva za naše usluge i web-mjesto te njihova korištenja, kao što su ime i prezime, adresa, adresa e-pošte, te slikovne datoteke koje ćete prenijeti kao korisnik
 • podatke koji se prikupljaju pomoću kolačića
 • podatke o vašem vozilu i specifične ugovorne podatke koje trebamo za pojedinačne performanse web-mjesta (npr. datum kupovine, datumi servisa) te da bismo vam pružili kvalitetno korisničko iskustvo i najbolju uslugu za vaše vozilo

Više o tome pročitajte u 2. odjeljku.

Ovo web-mjesto može sadržavati i veze na druga naša web-mjesta, vašeg odabranog Opel partnera, ili pak web-mjesta tvrtke Opel, ovlaštenih servisera, drugih povezanih društava ili web-mjesta društvenih mreža. Kad kliknete takav link na neko drugo Opelovo web-mjesto ili web-mjesto treće strane, imajte na umu da ta web-mjesta imaju vlastite pravilnike o zaštiti ličnih podataka. Prilikom korištenja tih web-mjesta upoznajte se s njihovim pravilnicima o zaštiti privatnosti. Ovo web-mjesto može sadržavati oznake iFrame sa sadržajima s drugih Opelovih web-mjesta ili web-mjesta trećih strana. Opel nije odgovoran za sadržaje trećih strana predstavljene unutar oznaka iFrame – za te su podatke isključivo odgovorni vlasnici tih web-mjesta. Opel nema kontrolu nad sadržajima nezavisnih web-mjesta niti je odgovoran za njih i te vanjske sadržaje nudi posjetiteljima radi njihove bolje informiranosti. Zbog toga je moguće da kad posjetite web-stranicu s takvim sadržajima, vidite kolačiće tih web-mjesta trećih strana. Opel ne kontrolira distribuciju tih kolačića. Da biste saznali više, provjerite pravilnike o zaštiti privatnosti trećih strana. Ovime vas obavještavamo da Opel ne može prihvatiti nikakvu odgovornost za web-mjesta trećih strana.

2.       Informacije o obradi ličnih podataka

Vaše ćemo lične podatke obrađivati mi kao voditelj obrade radi administrativne obrade i ispunjavanja vaših zahtjeva, i to na sljedeći način: Obrada podataka temelji se na Članku 6 (1) (a) Opće uredbe o zaštiti podataka ako za to date odgovarajuću privolu i/ili na temelju Članka (1) b) Opće uredbe o zaštiti podataka u slučaju zahtjeva putem interneta.Mi kao voditelji obrade obrađujemo vaše lične podatke na sljedeći način:

Podaci – obavezni podaci označeni su znakom *Svrha
1. Podaci za identifikaciju i kontakt (ime i prezime*, adresa e-pošte*; telefonski broj, poštanska adresa (*ako je primjenjivo))Kontaktiranje i rješavanje zahtjeva; pretplaćivanje/otkazivanje pretplate na newsletter
2. Pojedinosti o modelu za koji se kupac zanima*Rješavanje zahtjeva
3. Odabrani Opel partner*Rješavanje zahtjeva
4. Kamate za leasing / financiranje (*ako je primjenjivo)Rješavanje zahtjeva
5. Pojedinosti o stvarnom vozilu*, VIN*, datum prve registracije, registarska oznaka / registracijska pločica, kilometraža, datum/vrijeme predaje vozila, datum/vrijeme uzimanja vozila, vrsta servisa*, zamjensko voziloRješavanje zahtjeva za servis
 6. Vrsta upitaRješavanje zahtjeva za kontakt

Prethodno navedeni elementi podataka označeni znakom * obavezni su i predstavljaju preduvjet za sklapanje ugovora, stoga ste ih obavezni navesti. Ako ih ne navedete, ne možemo riješiti vaš zahtjev. Na temelju vašeg korisničkog ponašanja tijekom pregledavanja našeg web-mjesta možda će se prikazati skočni prozor u kojem će se nuditi testna vožnja ili vaučer za model koji vas zanima. Detaljne informacije o kolačićima pronaći ćete u 7. odjeljku. Prethodno navedeni podaci bit će pohranjeni tri godine nakon raskida ovog ugovornog odnosa.  PrimateljiVaše lične podatke dijelimo sa sljedećim primateljima u svrhe navedene u nastavku:

PodaciSvrhaPrimatelji
Podaci za identifikaciju i kontakt (ime i prezime*, adresa e-pošte*; telefonski broj, poštanska adresa (*ako je primjenjivo)), pojedinosti o modelu za koji se kupac zanima*, odabrani Opel partner*, kamate za leasing / financiranje (*ako je primjenjivo), pojedinosti o stvarnom vozilu*, VIN*, datum prve registracije, registarska oznaka / registracijska pločica, kilometraža, datum/vrijeme predaje vozila, datum/vrijeme uzimanja vozila, vrsta servisa*, zamjensko vozilo, vrsta upitaRješavanje zahtjevaVaše lične podatke dijelimo s određenim aktivnim izvršiteljima obrade radi administrativne obrade u navedene svrhe.

Konkretno, vaše lične podatke dijelimo sa sljedećim davateljem usluga:

CDM Estrategiai Tanacsado Kft (Carussel)

Ulica Lajos 28-32, 1023 Budapest, 

Mađarska

Vaše lične podatke dijelimo i s tvrtkom WAE CEE Kft (Szabadság út 117, 2040 Budaörs, Mađarska) te tvrtkom

Opel Automobile GmbH

Bahnhofsplatz

65423

Rüsselsheim am Main

Njemačka

 3.       Korištenje kolačića

Ovo web-mjesto, komunikacija e-poštom, mrežne usluge, oglašavanje i interaktivne aplikacije koriste kolačiće (cookies) radi optimizacije.

 • Što je kolačić?

Kolačić je mala datoteka koja se obično sastoji od slova i brojeva, a koju naš web-poslužitelj šalje u datoteku za kolačiće preglednika na tvrdom disku vašeg računala. Glavna je svrha kolačića da dopusti našem web-poslužitelju da korisniku prikaže prilagođene web-stranice koje će iskustvo posjete web-mjesta Opel partnera učiniti ličnijim i bolje će odgovarati korisnikovim individualnim potrebama.Neki su kolačići važni za funkcionalnost ovog web-mjesta i automatski se aktiviraju prilikom korisnikova posjeta. Drugi kolačići nam pak omogućuju da korisniku ponudimo usluge i funkcije koje najbolje odgovaraju njegovim potrebama i da mu prilagodimo svoje usluge radi jednostavnog i brzog funkcioniranja web-mjesta.

 • Koje vrste kolačića koristi ovo web-mjesto?

Grand Auto d.o.o. na ovom web-mjestu može koristiti dvije vrste kolačića:

Kategorizacija kolačića: • nužni kolačići • trajni kolačići   Nužni kolačići omogućuju korisnicima kretanje web-mjestom i korištenje značajki. Bez tih kolačića ne mogu se pružiti tražene usluge, primjerice konfigurator vozila ili obrasci za slanje zahtjeva. Nužne kolačiće koristimo za sljedeće: • da bismo osigurali da web-stranica funkcionira te da se funkcije izvršavaju pravilno, • da biste mogli spremiti svoj odabir u konfiguratoru vozila, • da biste pomoću alata za lociranje Opel partnera mogli planirati rutu do najbližeg Opel partnera.

Takozvani „trajni kolačići“ pohranjeni su na korisnikovu računalu ili uređaju između sesija preglednika. Oni se koriste za zadržavanje postavki ili preferenci te za poboljšanje korištenja web-mjesta prilikom sljedećeg posjeta. Neke od tih kolačića proizvode ili izdaju ovlaštene treće strane. „Trajne kolačiće“ koristimo za sljedeće: • predstavljanje ponuda na https://opel.grandauto.ba koje bi prema našem mišljenju mogle zanimati korisnike, • predstavljanje našim medijskim i oglašivačkim partnerima informacija o vašem posjetu da bi mogli osmisliti ciljane oglase, • dijeljenje informacija s partnerima koji nude usluge na našem web-mjestu; informacije se dijele samo radi pružanja usluge, proizvoda ili funkcije (npr. funkcija odabira boje u konfiguratoru vozila) i ne koristi se u druge svrhe.Neke „trajne kolačiće“ proizvode i izdaju ovlaštene treće strane, ali ne dopuštamo da se koriste u svrhe koje nisu prethodno navedene.

4.       Web-pratilice (beacons) i pikseli

Ovo web-mjesto koristi web-pratilice (web beacons, poznati i kao“pixel tags”).  Web-pratilica je često prozirna sličica, obično dimenzija 1 x 1 piksel, smještena na web-mjesto ili u poruku e-pošte koja se koristi za nadzor ponašanja korisnika na internetu koji je posjetio web-mjesto ili poslao poruku e-pošte. Web-pratilice koriste tehnologije trećih strana za nadzor aktivnosti korisnika na našem web-mjestu. Omogućuje praćenje koje je računalo pristupilo određenom web-mjestu, kada i s kojeg mjesta (razina države/grada).

5.       Praćenje i analiza

Za trajnu optimizaciju svoje marketinške komunikacije koristimo analitički softver Adobe Analytics tvrtke Adobe Inc. te Google Analytics tvrtke Google LLC. Oni omogućuju praćenje internetskog ponašanja na razini vremena, geografske lokacije i korištenja ovog web-mjesta. Te se informacije prikupljaju putem web-pratilica i/ili kolačića. Informacije prikupljene putem web-pratilica i/ili kolačića anonimne su i ne povezuju se s ličnim podacima. Sve informacije nužne za tu analizu pohranjuju se na poslužiteljima tvrtke Adobe Systems Incorporated u Londonu (Velika Britanija). Google obrađuje lične podatke na svojim poslužiteljima u raznim državama širom svijeta. Lični podaci mogu se obrađivati na poslužitelju smještenom izvan države u kojoj korisnik živi. Mi ne dijelimo te podatke ni s kojom drugom stranom radi nezavisne upotrebe. Ako ne pristajete na analizu, možete je odbiti ovdje:

6.       Ponovno targetiranje

Korištenje kolačića za ponovno targetiranje omogućuje da naše ponude budu korisnicima još zanimljivije. Kolačići za ponovno targetiranje pohranjeni su na računalu ili uređaju korisnika interneta tijekom sesija preglednika. Oni omogućuju ciljano oglašavanje Opelovih proizvoda na web-mjestima partnera i društvenim mrežama korisnicima koji su zainteresirani za Opelove proizvode.Umetanje takvih oglasa posve je anonimno i temelji se na tehnologiji kolačića. Ne pohranjuju se nikakvi lični podaci (npr. IP adrese i slično) niti će se korisnički profili kombinirati s vašim ličnim podacima. Uz to, nijednom se web-mjestu partnera ni društvenoj mreži neće odavati nikakvi vaši korisnički podaci. Oglašavanje je također posve anonimno.

7.       Kolačići koje koristimo

U ovom odjeljku upoznat ćemo vas s kolačićima koje koristimo na web-mjestu. Ako se ne slažete s postavkama pojedinih kolačića, možete ih pojedinačno deaktivirati tako da kliknete na naziv kolačića. Ako ne postoji izravna veza za deaktivaciju nekog kolačića, možete ograničiti korištenje kolačića u postavkama preglednika (vidi 8. odjeljak).

KolačićiPodaci koji se prikupljaju kolačićimaSvrheVrijeme čuvanja
1. Facebook   
 
2. Google AdWords

3. Doubleclick    

4. Google Analytics
1. popisi za ponovni marketing
2. popisi za ponovni marketing
3. popisi za ponovni marketing
4. aktivnosti korisnika na web-mjestu
Ovi kolačići za praćenje internetskih oglasa pokazat će vam relevantne internetske oglase na temelju sadržaja koje ste prikazali i kliknuli te stranica našeg web-mjesta koje ste posjetili.popisi za ponovni marketing: 30 dana (zadana postavka)

aktivnosti korisnika na web-mjestu: 26 mjeseci (zadana postavka)
Adobe Analytics aktivnosti korisnika na web-mjestuTi se kolačići koriste za brojanje posjetitelja našeg web-mjesta i mjerenje kako se web-mjesto koristi.2 godine
IgnitionOne (e-pošta: privacy@ignitionone.com) lični podaci kao što su ime i prezime, telefonski broj, adresa e-pošteTi se kolačići koriste za pregled korištenja našeg web-mjesta radi prikaza vaučerskih programa kod određenih uzoraka korištenja. ne pohranjuje nikakve lične podatke
Kolačići tvrtke DWT:


- DWT_currency 

- cms_carussel dwt_SITEID 


- parking_car_SITEID  


- last_uploaded_img_path- odabrana valuta 

- prihvaćanje kolačića    


- VIN automobila koji se želi parkirati    

- staza zadnje prenesene slike
Ti kolačići pohranjuju odabire korisnika:


- radi pamćenja odabrane valute  

- je li korisnik pritisnuo tipku kojom se dopušta korištenje kolačića

 
- pamćenje odabranih automobila za funkciju automobila za parkiranje     

- staza zadnje prenijete datoteke  - 1 mjesec   

- 6 mjeseci  


- 1 mjesec    


- 6 mjeseci
AppNexusinformacije o stranicama  našeg web-mjesta koje ste posjetili i informacije o oglašivačkim kampanjama koje ste vidjeli ili na koje ste kliknuliprikupljene informacije koristit će se u pseudonimiziranom obliku kako bi vam se pružilo prilagođeno iskustvo utemeljeno na vašim preferencijama na našim web-mjestima i u internetskim oglašivačkim kampanjamaDavatelj: https://www.appnexus.com/en/company/privacy-policy/display.html?nodeId=3312401 Dopuštanje ili blokiranje kolačića: https://www.appnexus.com/en/company/platform-privacy-policy-de1#choices
[m] Insights PixelID kolačića / uređaja, URL stranice / ID aplikacije, string korisničkog agenta, IP adresa, vremenska oznaka, makronaredbe tagova (kako je konkretno dogovoreno između tvrtki PSA i Mediacom), ID oglašivačaprikupljeni podaci omogućuju agenciji / klijentu da sazna više o posjetiteljevim karakteristikama. Ti se podaci mogu koristiti za izradu segmenata za ponovno targetiranje radi aktivacije ili pak za izradu seedova za modeliranjeDavatelj: https://www.groupm.com/mplatform-privacy-notice Dopuštanje ili blokiranje kolačića: https://www.groupm.com/mplatform-privacy-notice

8.       Omogućivanje i onemogućivanje kolačića i sličnih tehnologija

Izbornik Help (Pomoć) na traci izbornika vašeg web-preglednika na računalu donosi sljedeće informacije za korisnike:

 • kako spriječiti prihvaćanje novih kolačića u pregledniku
 • kako postaviti da preglednik obavještava korisnika o primitku novog kolačića
 • kako posve onemogućiti kolačiće.

Ako su kolačići onemogućeni, bit će onemogućeno i puno sadržaja na web-mjestu Opel partnera, npr. konfigurator vozila i ponude relevantne za korisnika možda se neće pravilno prikazivati. Da biste to spriječili, preporučujemo da omogućite kolačiće. Ako želite saznati više, postoje brojni internetski sadržaji o kolačićima, npr.: http://www.allaboutcookies.org

9.       Interakcija s društvenim mrežama

Veze na društvene mreže / dodatke društvenih mreža.

Naše web-mjesto sadrži veze na društvene mreže.

Da bismo zaštitili vaše lične podatke dok posjećujete naše web-mjesto, ne koristimo dodatke društvenih mreža. Umjesto toga, HTML veze umetnute su na web-mjesto, što omogućuje lako dijeljenje na društvenim mrežama. Umetanjem veze sprječava se izravna veza s poslužiteljima raznih društvenih mreža prilikom otvaranja stranice s našeg web-mjesta. Kad kliknete neku od tipki, otvorit će se prozor preglednika i usmjeriti korisnika na odgovarajuće web-mjesto davatelja usluge na kojemu se (nakon prijave), primjerice, može koristiti tipka „Like“ (Sviđa mi se) ili „Share“ (Podijeli).

Da biste saznali više o svrsi i opsegu obrade podataka te daljnjem korištenju vaših ličnih podataka od strane davatelja usluge i njegovih web-mjesta kao i svojim pravima i mogućim postavkama kojima možete zaštititi svoju privatnost, potražite informacije o zaštiti podataka za odgovarajućeg davatelja usluge.

Facebook:http://www.facebook.com/policy.php
Twitter:https://twitter.com/privacy
Instagram:https://help.instagram.com/155833707900388
YouTube:https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/
LinkedIn:https://www.linkedin.com/legal/impressum

10.   Vaša prava

Kao ispitanik imate pravo pristupaispravkabrisanja („pravo na zaborav“), pravo na ograničavanje obradeprenosivost podatakaprigovor obradi ličnih podataka koji vas se tiču na temelju Članka 6. (1) e) ili f) Opće uredbe o zaštiti podataka ili kad se lični podaci obrađuju u svrhu izravnog marketinga u skladu s primjenjivim zakonom.

Imajte na umu da su vaša prethodno navedena prava ograničena zakonom i moramo ih nastojati poštivati samo pod određenim uvjetima.

Ako želite ostvariti neko od prethodno navedenih prava, obratite nam se putem e-pošte na adresu: grandauto@grandauto.ba ili nam pošaljite pismo na adresu :Grand Auto d.o.o. , Bukinjska 1, 75000 Tuzla , Bosna i Hercegovina

U bilo kojem trenutku kao odgovorni voditelj obrade možemo ažurirati vaše lične podatke (npr. promijeniti adresu). Ili to možete učiniti sami u bilo kojem trenutku ukoliko naši sustavi ili aplikacije nude tu funkcionalnost.

Da biste iskoristili svoje pravo na pritužbu (Članak 77. Opće uredbe o zaštiti podataka), kontaktirajte Agenciju za zaštitu ličnih podataka za Bosnu i Hercegovinu, Dubrovačka br. 6, Sarajevo, www.azlp.ba   

Pravo na povlačenje privole

Imate pravo u bilo kojem trenutku povući svoju privolu. Da biste to napravili, obratite nam se putem e-pošte na adresu: grandauto@grandauto.ba. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je ona povučena.


11. Promjene Pravilnika o zaštiti privatnosti

Sve buduće promjene našeg Pravilnika o zaštiti privatnosti bit će objavljene na ovom web-mjestu. Stoga biste povremeno trebali pregledati te promjene našeg Pravilnika o zaštiti privatnosti.


12. Kako nas kontaktirati

Grand Auto d.o.o. , Bukinjska 1, 75000 Tuzla , Bosna i Hercegovina

E-pošta: grandauto@grandauto.ba

Telefon: +387 35 317 317

Podaci za kontakt službenika za zaštitu podataka ili druge osobe koja u vaše ime brine o zaštiti podataka:

 

Poštanska adresa:               Grand Auto d.o.o. , Bukinjska 1, 75000 Tuzla , Bosna i Hercegovina
Adresa e-pošte:                    grandauto1@grandauto.ba              

Verzija: decembar 2020.

 

Sve podatke o tvrtki potražite u pravnim napomenama.

Idite na vrh